El bosc de Cal Rossinyol:  Tens 85 hectàreas de pinassa, pi roig, roure i carrasca on habiten esquirols, conills, llebres, falcons, mossols, perdius, guatlles , aligots… i molta més fauna en estat natural per observar i on podràs passejar, anar en btt, a buscar bolets….
El riu: la Ribera Salada.  En aquest riu d’aigües transparents i netes et podràs banyar al estiu!!!
Banyar-se en un riu és una experiència què pocs nens avui dia han viscut i què no es poden perdre! Té zones molt tranquiles i cap perill! Hi ha un camí asfaltat al costat que pots fer a peu o en bici fins el Pont del Clop i Aigüesjuntes, allà trobaràs una magnífica piscina natural!
Museu Escola rural de Castellar de la Ribera:  Davant de la masia  està  l’escola rural de Castellar de la Ribera, ara convertida en museu i espai de memoria, des de on poder fer un viatge en el temps per conèixer les escoles de la postguerra al món rural.
La Prehistòria i el Romànic molt a prop:  Hi han moltes petites esglésies romàniques aprop de Cal Rossinyol com Sant Julià de Ceuró del S. XI; Sant Pere de Castellar del S. XI o Santa Magdalena de Vilaprinyó del S.XIII i també pots anar a veure la necròpolis de Ceurò, que és un conjunt de tres cistes que  pertanyen al Neolític mitjà entre el 3.500 i el 2.500 aC. Ves a descobrir-les!
Recollir bolets  i apendre a reconèixe´ls:  A la tardor, als boscos de Cal Rossinyol  s’hi fan molts bolets i de moltes espècies. Vine a  omplir la cistella!  I si vols sortir al bosc acompanyat d’un expert  que t’ajudi a conèixer els bolets pots demanar una visita guiada a la escola de natura de Ceurò, que està a només 6” de la casa.

Sortides en Btt:  Davant de la masia, tens un munt de camins de muntanya i pistes forestals que s’endinsen pel bosc i van serpentejant a munt i avall, vine a gaudir al boscos de la masia del teu esport favorit!